Yoga 9i Gen 7 Lenovo ialah sekeping penyata 2-dalam-1

Besarkan / Komputer riba Lenovo Yoga 9i 14″ Generasi ke-7.

Scharon Harding

Spesifikasi sepintas lalu: Lenovo Yoga 9i (14″)
Paling teruk terbaik Seperti yang disemak
Skrin Skrin sentuh 14-inci 1920×1200 IPS Skrin sentuh 14-inci 3840×2400 90 Hz OLED IPS Skrin sentuh 14-inci 2800×1800 90 Hz OLED IPS
OS Windows 11 Home
CPU Intel Core i7-1260P
Ram 8GB LPDDR5-5200 16GB LPDDR5-5200
Penyimpanan 256 GB PCIe 4.0 SSD 1 TB PCIe 4.0 SSD 512 GB PCIe 4.0 SSD
GPU Intel Iris Xe (bersepadu)
Rangkaian 802.11ax (2×2), Bluetooth 5.2
Pelabuhan 2x Thunderbolt 4 (USB-C), 1x USB-C 3.2 Gen 2, 1x USB-A 3.2 Gen 2, 1x bicu 3.5 mm
Saiz 12.52 x 9.06 x 0.6 inci
(318 x 230 x 15.25 mm)
Berat badan Bermula pada 3.26 lbs (1,480 g)
Bateri 75 Whr
Waranti 1 tahun
Harga (MSRP) $1,080 di Lenovo $1,930 $1,730

Untuk komputer riba membuat kenyataan, ia perlu mempunyai lebih daripada sekadar komponen terkini—ia mesti mempunyai gaya. Yoga 9i Lenovo bersedia untuk bersaing dalam pasaran hari ini dengan CPU siri P Generasi ke-12 Intel, tetapi ia menunjukkan ia lebih daripada sekadar boleh tukar nipis dan ringan dengan butiran mewah.

Anda boleh segera memberitahu Yoga 9i direka untuk menarik perhatian anda dengan kemasannya yang berkilat dan digilap. Tetapi keselesaan makhluk itu, seperti kamera web beresolusi tinggi dengan latar belakang kabur, skrin sentuh OLED yang tinggi dan pantas pilihan serta pembesar suara yang luar biasa kuat—yang menceritakan kisah sebenar.

(Nota: Yoga 9i versi OLED tidak tersedia untuk pembelian, tetapi Lenovo memberitahu kami ia sepatutnya tersedia di Best Buy dalam masa dua minggu akan datang.)

Ramping dan berkilat

Yoga 9i membuktikan bahawa komputer riba tidak perlu menjadi MacBook atau bahkan peniru MacBook untuk menawarkan reka bentuk yang menarik. Casis aluminium pada unit ujian saya adalah perak, tetapi komputer riba juga datang dalam warna “oatmeal” seperti emas dan kelabu yang lebih gelap. Saya menikmati kilauan halus pada penutup matte, dek dan papan kekunci versi perak. Daripada mengemis untuk perhatian dengan tinggal di tengah-tengah penutup komputer riba, logo Lenovo dan Yoga yang diukir memainkannya dengan tenang dan menunggu anda melihatnya di tepi tudung.

Yoga 9i sememangnya 2-dalam-1 yang cantik.
Besarkan / Yoga 9i sememangnya 2-dalam-1 yang cantik.

Scharon Harding

Anda mungkin memanggil reka bentuk komputer riba ini “edgy”—bukan kerana ia memberontak, tetapi kerana tepi dek yang menarik dan berkilat. Reflektif dan digilap, ia menawarkan alternatif bulat kepada tepi komputer riba yang tajam dan runcing yang sering kita lihat. Lenovo berkata bahagian tepi menjadikan mesin lebih selesa untuk dipegang apabila dalam mod tablet, tetapi saya mendapati ia menambah licin yang tidak perlu.

Oh sangat berkilat.

Scharon Harding

Lebih menyusahkan ialah butang kuasa yang nipis dan rata di sebelah kanan dek; Saya berulang kali memukulnya secara tidak sengaja apabila menggerakkan komputer riba, walaupun selepas beberapa minggu menggunakan mesin itu. Tepi Yoga 9i yang digilap cantik, tetapi saya lebih suka tepi yang membosankan, tidak reflektif, tajam jika ia bermakna saya boleh mempunyai cengkaman yang lebih baik dan kurang menekan butang kuasa secara tidak sengaja.

Jika anda jarang memegang komputer riba anda di sebelah kiri dan kanan, anda mungkin tidak akan terganggu. Tiada butang kuasa pada tulang belakang, sudah tentu.

Dua tweeter tinggal dalam bar bunyi/engsel komputer riba.
Besarkan / Dua tweeter tinggal dalam bar bunyi/engsel komputer riba.

Scharon Harding

Terdapat juga bar bunyi. Lubang-lubang yang menutupi engsel 360 darjah dan dua tweeternya adalah butiran akhir yang menjadikan komputer riba menjadi sekeping penyata. Namun, saya bimbang tentang jangka hayat pembesar suara, terutamanya memandangkan hakikat bahawa lubangnya terdedah, walaupun ketika komputer riba ditutup.

Akhirnya, Yoga 9i tidak membiarkan kelangsingan merosakkan pemilihan port. Di sebelah kiri, ia mempunyai dua port Thunderbolt 4 dan juga port USB-A (3.2 Gen 2 pada 10 Gbps). Bahagian kanan mempunyai bicu 3.5 mm dan satu lagi port USB-C (3.2 Gen 2).

Tiada HDMI atau DisplayPort, tetapi antara pilihan Thunderbolt 4 untuk monitor USB-C dan skrin OLED, anda diharapkan dapat melakukannya.

We want to thank the author of this write-up for this amazing content

Yoga 9i Gen 7 Lenovo ialah sekeping penyata 2-dalam-1


Find here our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/