YouTube berkata ia telah ‘menyimpulkan’ ujian yang menyaksikan sebanyak 10 iklan tidak boleh langkau dalam satu masa rehat [U]

Pengalaman menonton YouTube telah diserap oleh iklan selama bertahun-tahun sebagai cara untuk mengekalkan platform dan menyokong pencipta dari segi kewangan. Kini, bagaimanapun, nampaknya YouTube sedang menolak sempadan dengan iklan, memaparkan sebanyak 10 iklan tidak boleh langkau semasa rehat tunggal.

Kemas kini: Dalam satu kenyataan kepada 9to5GoogleYouTube telah menyediakan lebih banyak konteks di sekitar peningkatan dalam iklan ini. Lihat di bawah untuk lebih lanjut.

Jeda iklan pada video YouTube biasanya muncul sebelum video bermula dan juga semasa video itu jika pencipta membenarkannya. Secara amnya, masa rehat ini boleh berlangsung selama beberapa saat atau berlangsung selama beberapa minit, tetapi iklan yang lebih panjang biasanya datang dengan pilihan untuk melangkau iklan tersebut selepas tempoh yang ditetapkan.

Sepanjang satu atau dua bulan lalu, beberapa penonton YouTube telah menyedari bahawa iklan pada platform telah berkembang dengan banyaknya dari segi panjang dan kuantiti, terutamanya dalam format yang tidak boleh dilangkau.

Pelbagai benang pada Reddit jelaskan bahawa jeda iklan dalam video yang lebih panjang berlaku sekerap setiap beberapa minit. Sama kasar, jika tidak lebih teruk, adalah peningkatan dalam laporan pengguna yang melihat lebih banyak iklan tidak boleh langkau semasa rehat iklan YouTube. Thread di Reddit, serta lebih banyak tweet terbarupamerkan jeda iklan dengan sebanyak 10 iklan berturut-turut yang tidak boleh dilangkau.

Ini nampaknya tidak berlaku dengan semua video atau malah semua penonton, tetapi rehat yang lebih lama ini nampaknya semakin biasa sejak kebelakangan ini. Lebih kerap daripada melihat 10 iklan ialah melihat pengguna dengan kira-kira lima iklan setiap rehat.

Berita baik? Iklan ini tidak hebat panjang. Daripada apa yang kami dapat lihat daripada laporan pengguna, iklan ini sebahagian besarnya hanya lima atau enam saat setiap satu, bermakna walaupun rehat iklan dengan 10 iklan tidak boleh langkau hanya akan mengambil masa sekitar 60 saat.

YouTube tidak mengakui sebarang peningkatan yang bertujuan dalam iklan di platform, tetapi akaun Twitter “TeamYouTube” memang balas kepada aduan seorang pengguna, mengatakan bahawa ini dianggap “iklan bamper”, format yang muncul pada permulaan video dan memaparkan beberapa iklan yang sangat ringkas ini.


Kemas kini 16/9: Jurucakap YouTube telah mengesahkan 9to5Google bahawa “pod iklan” dikembangkan ini yang menunjukkan bilangan iklan yang diperluaskan ini adalah sebahagian daripada “percubaan kecil” yang telah “disimpulkan”.

Di YouTube, kami memberi tumpuan untuk membantu jenama berhubung dengan khalayak di seluruh dunia dan kami sentiasa menguji cara baharu untuk memaparkan iklan yang meningkatkan pengalaman penonton. Kami menjalankan percubaan kecil secara global yang menyiarkan berbilang iklan dalam pod iklan apabila penonton menonton video yang lebih panjang pada TV yang disambungkan. Matlamatnya adalah untuk membina pengalaman yang lebih baik untuk penonton dengan mengurangkan jeda iklan. Kami telah membuat kesimpulan percubaan kecil ini.

Syarikat itu menjelaskan lagi bahawa pod iklan pada asalnya diperkenalkan pada 2018, walaupun dalam jumlah yang lebih kecil, dalam usaha untuk memaparkan bilangan iklan yang diperlukan tanpa mengganggu video yang lebih panjang. YouTube mengulangi bahawa pengalaman pengguna terus menjadi keutamaan dan mengurangkan rehat iklan adalah sebahagian daripada matlamat tersebut.


Namun, ini nampaknya mewakili peningkatan yang ketara dalam bilangan pengiklan yang akhirnya dilihat oleh penonton semasa rehat iklan, dan itu jelas sekali tidak menyeronokkan untuk sesiapa pun. Adakah anda melihat lebih banyak iklan di YouTube kebelakangan ini? Adakah ia mendorong anda untuk bayar Premium atau hadkan penggunaan platform anda sama sekali? Jom bincang dalam komen!

Lagi di YouTube:

FTC: Kami menggunakan pautan ahli gabungan automatik yang menjana pendapatan. Lagi.


Lihat 9to5Google di YouTube untuk berita lanjut:We wish to thank the author of this write-up for this incredible content

YouTube berkata ia telah ‘menyimpulkan’ ujian yang menyaksikan sebanyak 10 iklan tidak boleh langkau dalam satu masa rehat [U]


Our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/