YouTuber Mengaku Diam-diam Menjadi Bocor Industri Permainan Selepas Terperangkap [Update]

Imej menunjukkan Dan Allen Gaming sedang duduk di hadapan beberapa protagonis Assassin's Creed.

Imej: Ubisoft / Dan Allen Gaming / Kotaku

Ternyata akaun Twitter bernama TheRealInsider, yang terbaru dalam kumpulan pembocor yang menyamar sebagai orang dalam industri permainan, sebenarnya dikendalikan oleh YouTuber Dan Allen Gaming. Akaun itu telah meyakinkan ramai di tempat kejadian bahawa ia adalah perkara sebenar selepas mengusik dengan tepat baru Assassin’s Creed permainan akan menjadi didedahkan di pameran permainan Ubisoft 2022. Tetapi kini nampaknya Allen hanya membocorkan maklumat embargo, hak istimewa yang diterimanya sebagai pengaruh. “Saya minta maaf kepada semua orang atas tindakan saya,” tulisnya di Twitter sebelum memadamkan kedua-dua akaun.

Allen mempunyai 189,000 pelanggan di saluran YouTubenya di mana dia menyiarkan panduan, temu bual dengan pelakon suara dan permainan semua perkara daripada Multiversus kepada Cincin Elden. Tiada siapa yang mengesyaki dia secara rahsia membocorkan bahan pemasaran industri yang diterimanya di bawah sekatan sehingga dia secara tidak sengaja menjawab seseorang yang bertanya soalan TheRealInsider di Twitter sebagai akaun Dan Allen Gaming utamanya. Selepas itu, BloombergJason Schreier menyisir tweet lalu daripada kedua-dua akaun dan menemui banyak pertindihan.

“Jika ini sah – dan melihat melalui kedua-dua akaun, mereka pasti kelihatan tweet tentang permainan yang sama pada masa yang sama – ia akan menjelaskan bagaimana ‘orang dalam sebenar’ ini mengetahui AC nama kod,” tulis Schreier dalam komen Discord. “Dia sendiri yang melanggar embargo itu.”

Tetapi orang ramai tidak perlu membuat spekulasi lama. Allen mengakuinya tidak lama kemudian dan menghantar permohonan maaf. “Saya minta maaf kepada semua orang atas tindakan saya,” bunyinya. “Saya malu dan kecewa dengan diri sendiri. Saya akan mengambil sedikit masa untuk merenung keputusan buruk saya, yang tidak akan berlaku lagi. Kepada semua orang yang telah menyokong saya selama ini, saya benar [sic] maaf saya mengecewakan awak.”

There’s a difference between when a journalist uncovers information they consider to be of public interest and presents it to the world, and when a person agrees to an embargo or an NDA, and a company shares information under the assumption that the details won’t be disclosed until a specified date and time.

TheRealInsider’s biggest claim to fame adalah kebocoran Ubisoftmengusik RPG dunia terbuka Jepun yang dipanggil Project Red dan beberapa lagi Assassins’ Creed permainan empat hari sebelum pameran rasmi, dan sebelum mereka dilaporkan oleh TryHardGuides dan, kemudian hari yang sama, Bloomberg. Sebagai Stephen Totilo dari Axios menunjukkan, itu adalah hari yang sama Ubisoft memberi taklimat kepada akhbar mengenai pameran itu (Kotaku tidak mengambil bahagian). Walau bagaimanapun, lebih kerap, akaun itu telah mengusik perkara yang akan datang seperti pratonton langsung, seperti dalam kes Square Enix Dilupakan. Rekod prestasi ini baru-baru ini menjadikan TheRealInsider sebagai salah satu perlawanan Subreddit Kebocoran Permainan dan Khabar anginlubang air yang popular untuk peminat membuat spekulasi tentang keluaran akan datang berdasarkan laporan industri dan, lebih biasa, tweet rawak.

Percutian Allen datang dalam masa seminggu dari acara besar-besaran Grand Theft Auto VI kebocoran dan Nintendo Direct di mana banyak permainan khabar angin sekali lagi gagal menjadi kenyataan. Ia mendorong perdebatan baharu tentang nilai dan etika membocorkan rahsia industri permainan, yang boleh menjalankan keseluruhannya dari mana seterusnya Gugur akan berlaku sama ada studio telah menganiaya pekerjanya. Ramai orang sudah muak dengan penyebaran khabar angin, dan pembangun serta pakar pemasaran sememangnya tidak berminat untuk melihat kerja mereka dibincangkan dalam talian di luar kawalan mereka, terutamanya apabila ia berkisar tentang maklumat yang tidak lengkap atau maklumat yang tidak tepat. Adakah itu bermakna ia akan berakhir dalam masa terdekat? Anggap saya ragu.

Baca Lagi: Rockstar Menjawab ‘Haram’ GTA 6 Bocor Semasa Kekacauan Berlanjutan

Secara kebetulan, saluran pertama yang menyampaikan berita tentang TheRealInsider ialah penerbitan baharu oleh orang dalam industri Tom Henderson yang dipanggil, apa lagi, Permainan Orang Dalam. Sedangkan ada yang mengkritik nama, yang bahkan digunakan pada halaman tentang di mana sumber digalakkan untuk “menjadi orang dalam” dengan menghubungi, tapak itu serta-merta pecah selepas dilancarkan semalam apabila terlalu ramai orang cuba melawatinya sekaligus. Dijawab seorang peminat yang jelas“Kritikan persetan, jumpa lagi di dalam.”

Kemas kini: 20/9/22 10:00 malam ET: Allen belum kembali ke Twitter tetapi dia telah menyiarkan a video permohonan maaf lima minit di saluran YouTubenya. Di dalamnya, dia memohon maaf yang tidak terhingga kepada peminat, rakan sekerja, dan lain-lain, dan menjelaskan bahawa beberapa kebocoran yang sepatutnya adalah tidak lebih daripada tekaan berpendidikan atau dibuat-buat sama sekali.

“Saya sebut Bukit Senyap dan Metal Gear Solid Remake dan saya boleh katakan bahawa tidak ada NDA di sana kerana itu semua omong kosong, itu semua pembohongan,” kata Allen. Dia juga menyebut bahawa usikan Dewa Perang Ragnarök sebelum Sony State of Play terbaharu ialah, yang kemudiannya terbukti tepatberdasarkan semata-mata pada pelakon suara Kratos Christopher Judge yang mengetweet semula pautan strim sebelum pameran itu.

“Saya telah kehilangan rakan industri, saya telah kehilangan hubungan—peribadi, perniagaan, peluang—semuanya untuk anda tahu bahawa lima saat kemasyhuran dan saya bertanggungjawab sepenuhnya,” kata Allen. “Semua kebencian yang saya terima di Twitter, itu semua semata-mata, tetapi saya hanya perlu memadamkannya kerana saya tidak pernah mengalami kebencian itu sebelum ini—dan sekali lagi, benar-benar wajar—tetapi saya hanya perlu berundur daripada itu. kerana saya cuma, awak tahu, secara mental tidak bagus untuk melihat semua perkara tentang awak diletakkan di luar sana dan saya tidak pernah mengalaminya sebelum ini.”

Kemas kini: 21/9/22 3:03 petang ET: Seorang jurucakap untuk Ubisoft enggan mengulas secara khusus mengenai hubungannya dengan Allen, tetapi memberikan kenyataan berikut secara lebih umum:

Kami kerap memberikan akses dan maklumat tentang permainan kami di bawah NDA kepada rakan kongsi yang dipercayai. Apabila kepercayaan itu dikompromi, atau maklumat dibocorkan oleh seseorang individu, ia bukan sahaja merosakkan dan melemahkan semangat pasukan kami, tetapi ia menghilangkan detik dan pengalaman mendedahkan yang menarik untuk pemain kami. Walaupun kami tidak akan bercakap mengenai kes individu, kami mengambil serius perkara ini dan akan menguruskannya dengan sewajarnya.We would love to say thanks to the writer of this article for this incredible content

YouTuber Mengaku Diam-diam Menjadi Bocor Industri Permainan Selepas Terperangkap [Update]


Find here our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/